ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi kapsamında Doç. Hatice Doğan Sevinç, klasik müzik severlere kemençe keyfi yaşattı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki konserde orkestrayı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefi ve genel müzik direktörü Hakan Şensoy yönetti. Konser, orkestranın, F. Mendelssohn'un 'Fingal Mağarası Uvertürü'nü seslendirmesiyle başladı.

Konserde, çeşitli topluluk ve orkestralarla yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konser veren ve halen İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak görevini sürdüren Doç. Hatice Doğan Sevinç, kemençesiyle solist sanatçı olarak sahnedeki yerini aldı.

Doç. Hatice Doğan Sevinç, besteci Hasan Niyazi Tura'nın kemençe konçertosunu orkestra eşliğinde yorumladı. Tura'nın ilk kez seslendirilen konçertosunun dünya prömiyeri Antalya'da gerçekleşmiş oldu. Sevinç, "Eseri ilk kez ben kemençemle seslendirirken büyük heyecan duydum, gururlandım, mutlu oldum" dedi. Sahneye çıkan besteci Tura da Sevinç'e alkış yağmuru altında çiçek sunup teşekkür etti.

Doç. Hatice Doğan Sevinç, 2017 yılında da Münir Nurettin Beken'in 'İkili Konçerto'sunun dünya prömiyerini de Cameristi della Scala Orkestrası eşliğinde kemençeyle gerçekleştirmişti.

Konserin ikinci bölümünde de Şef Hakan Şensoy'un yönettiği orkestra, besteciler Felix Mendelssohn'un 'Fingal Mağarası' uvertürü ve Ludwig van Beethoven'ın 2 numaralı senfonisini seslendirdi.