Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yarın CHP'li Vahap Seçer'e teslim edecek olan Burhanettin Kocamaz, "Bu hizmetlerle ilgili herkese varsa bir hakkım helal olsun. Dünya fani, ölüm ani. Yarının sahibi de yüce yaradan. Sizler de hakkınızı helal ediniz" dedi.
Kocamaz, Mersin halkına sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile veda etti. Acısı ve tatlısı ile 5 hizmet yılının geride kaldığını belirterek, kırsaldan şehire vatandaşların takdir ve teveccühünü kazandıklarını dile getiren Kocamaz, emeği geçen herkese teşekkür etti. Mersinlilerden haklarını helal etmesini isteyen Kocamaz, "Bu hizmetlerle ilgili herkese varsa bir hakkım helal olsun. Dünya fani, ölüm ani. Yarının sahibi de yüce yaradan. Sizler de hakkınızı helal ediniz. Bu son dönemde maalesef demokrasi adına çok büyük olumsuzluklar yaşadık! Yapanları ve yapılanları unutmadık, unutmayacağız!" ifadesini kullandı.
18 yaşından beri savunduğu milli ve manevi değerlere halel getirmediğinin altını çizen Kocamaz, şunları kaydetti:
"Sağa sola sapmadan, eğilip bükülmeden, gazeteci geçinen müptezellere ve bize hakaret ve küfürlerle saldıranlara inat tavizsiz bir şekilde savunmaya devam ediyoruz. Herkes kendisine yakışanı yapar! İnsanlık özel bir değerdir. İnsan doğmak, insan olmak, insan kalabilmek asalet gerektirir. İnsan olmak sağcı, solcu, ülkücü ya da dinci olmaktan çok daha önemlidir! Önce insan olmak gerekir. İnsanlık edepli olmayı gerektirir. Edepten ahlaktan yoksun olanlar insanlıktan istifa edenlerdir."
Kocamaz, yarın saat 10.00'da mazbatasını alacak yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e düzenlenecek törenle görevini devredecek.

FOTOĞRAFLI