Mesut MADAN/BURDUR,() - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kariyer Geliştirme ve İzleme Sistemi (KARGİS) Kariyer Okulu ve AFAD tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilere yaralı kurtarma eğimi verildi.

KARGİS Kariyer Okulu, İl Sağlık Müdürlüğü, Burdur AFAD Müdürlüğü, Burdur İtfaiye Müdürlüğü tarafından MAKÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilere, Kapaklı köyünde afet ve acil durumlarda yaralı kurtarma eğitimi verildi. Tüm gün süren eğitimde Burdur AFAD Planlama, Zarar Azaltma ve İyileştirme Şube Müdürü Tamer Kurtman tarafından Burdur'un afetselliği ve yapılan zarar azaltma çalışmaları, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE biriminden Şaban Çetin ve ekibi tarafından açık arazide yaralı taşıma teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

MAKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Dr. Fatma Selcan Kuş da acil durumlarda olay yeri değerlendirmesi, Burdur İtfaiye Müdürlüğü eğitmeni Burak Akyol, acil durumlar ve devamında oluşabilecek yangınlar hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Kuş yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin sahada yaptığımız eğitimler için sunduğu katkılar çok önem arz etmektedir. Katrancık Dağı eteklerinde düzenlediğimiz 4 oturumda gençlere yaralı kurtarma eğitimi verdik. Bu tarz eğitimlerin kapalı alanda uygulamalı olarak öğretilmesi zor. Bu nedenle açık arazi uygulamasını tercih ettik" dedi.

FOTOĞRAFLI