MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencileri üniversiteyi kazandıkları ilk seneye mahsus verilen 1000 TL'lik öğrenim yardımı, 1200 TL'ye çıkarıldı ve başvurular alınmaya başladı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre; 1200 TL'lik öğrenim yardımı öğrencilerin ilk yılları için karşılıksız olarak verilecek ve eğitim-öğretim dönemi içinde ödeme yapılacak. Geçen yıl yaklaşık 6 bin 900 öğrencinin başvuru yaptığı öğrenim yardımına, Mersin'de üniversitelere kayıt yaptıran öğrenci sayısı doğrultusunda, bu yıl 8 bin civarı başvuru yapılması bekleniyor. Mersin sınırlarında ve dışında herhangi bir devlet üniversitesine kayıt yaptıran veya özel üniversiteyi yüzde 100 burslu kazanarak kayıt yaptırmış olan üniversite öğrencilerinin şartları karşılaması koşulu ile alabileceği öğrenim yardımında birinci derece bir yakınlarının Mersin'de ikamet ediyor olması en önemli kriter olarak öne çıkıyor.
Öğrenim yardımına başvurmak isteyen öğrencilerin belediyenin resmi web sayfasındaki formu doldurup belirtilen belgeleri belediyeye bağlı kurs merkezlerine teslim etmesi gerekiyor.

FOTOĞRAFLI