MERSİN, () – MERSİN’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile kent protokolü, iş dünyası ve sivil toplum örgütü temsilcileri birer mesaj yayınladı.
Mersin Valisi Ali İhsan Su yayınladığı mesajında, Türk milletinin tarihi boyunca, ülkesine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine birlik ve beraberlik içerisinde, bütün gücüyle sahip çıkmış, bu değerlerine saldıran hainlere asla geçit verdiğini belirterek, "Devletimizin her alanda gösterdiği gelişimini hazmedemeyen FETÖ terör örgütü ve onun uzantısı dahili ve harici ihanet şebekeleri, tarih boyunca milletimize şanlı zaferler kazandıran kahraman ordumuzun içine sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi milletimizi, devletimizi, istiklalimizi, istikbalimizi ve demokrasimizi hedef almıştır. Ancak milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, O’nun önderliğinde yekvücut halinde, kendi silahını, tankını, helikopterini, uçağını kendisine doğrultan bu hainlerin karşısına dikilerek, kurşun ve bombalara bedenini siper ederek destansı bir dik duruş ile bu hainlere geçit vermemiş, devletine, istiklaline, demokrasisine ve istikbaline sahip çıkmıştır" dedi.
AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, 15 Temmuz’da FETÖ terör şebekesinin vatanımıza, birliğimize, kardeşliğimize istiklal ve istikbalimize kastettiğini ifade ederek, "Aziz milletimiz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, yine büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla; dinine, vatanına, özgürlüğüne ve hukuk düzenine sahip çıkmış, hain işgal girişimini, Allah’ın inayeti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve aziz milletimizin cesaretiyle, bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir. Kahraman milletimiz aziz Şehitlerimizin emanetine daima güçlü bir şekilde sahiplenerek, bu hain darbeyi unutmayacaktır" diye konuştu.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; FETÖ terör örgütünün, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirdiği hain kalkışmanın üçüncü yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Milletimizin 15 Temmuz direnişi; ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceğine kast eden hainlere karşı verdiği tarihe geçecek destansı mücadelesidir" dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasının 3 yıl önce 15 Temmuz gecesi kalkıştığı hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınadıklarını vurgulayarak her zaman darbelere karşı demokrasiyi savunan bir anlayışın hakim kılınması gerektiğini söyledi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bu olayların bir amacı da başarısız olsalar bile, ülkenin moraline, demokrasi ve evrensel hukuk değerlerine zarar vermektir" dedi.
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Mehmet Serkan İzol, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

FOTOĞRAFLI