MERSİN, () - NÜKLEER Enerji Genel Müdür Vekili İbrahim Halil Dere’nin 'Nükleer Meslek Lisesi kurulacak' açıklamasının ardından, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri destek vererek, Mersin’e açılmasını istedi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, Akkuyu’da çalıştırılmak üzere Teknik personel yetiştirmeyi amaçlayan Nükleer Meslek Lisesi’nin Mersin’de olması gerektiğini belirterek, "Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin Mersin’de olması nedeniyle, ara eleman yetiştirecek olan Nükleer Meslek Lisesi’nin de Mersin’de olması hem Mersin, hem de öğrenciler için ciddi bir avantaj olacaktır. Öğrencilerin teknik bilgiler edinebilmesi için sürekli yerinde inceleme yaparak aldıkları eğitimi pekiştirmeleri gerekiyor. Bu eğitimin verilmesi için en uygun şehir Mersin’dir. Binlerce kişinin istihdam edileceği bu proje, Mersin için de ciddi bir ekonomik kalkınma istihdam hamlesi olacaktır" dedi.
AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, Nükleer Meslek Liseleri'nin Mersin’e yapılması gerektiğini ifade ederek, "Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nde çalıştırmak üzere ciddi anlamda teknik personele ihtiyaç duyuluyor. Bunun için de yeri henüz belirlenmeyen Nükleer Meslek Lisesi kurulması bekleniyor. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin Mersin’de olması nedeniyle, bu okulun mutlaka Mersin’de açılması gerekiyor. Öğrencilerimiz okulda aldıkları eğitimleri Akkuyu’da yerinde eğitimle pekiştirme imkanı bulacaklar. Bu sayede çalışma hayatına daha deneyimli bir şekilde başlayacaklardır. Mersin bu lise için en uygun bölgedir" diye konuştu.
Nükleer Meslek Lisesi projesi ile birlikte binlerce teknik personelin istihdam edileceğini kaydederek, şunları söyledi:
"Teknik personellerimizi kendimiz yetiştirerek, binlerce kişiyi istihdam etmiş olacağız. Böylece Nükleer Meslek Lisesi ile birlikte ara eleman ihtiyacı ortadan kalkmış olacaktır."

FOTOĞRAFLI