MERSİN, () – MERSİN Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 6 yıl süre ile geçerli 'Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitim Programı Akreditasyon ve Belgesi' verildi.
Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı. Rektörü Prof. Dr. Çamsarı, eğitimde sürekliliğin çok önemli olduğunu, Mersin Üniversitesi'nin her alanda kalite çalışmalarına verdiğini, bu tür ödüllendirmelerin büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.
Ardından ‘’Gelecekte Tıp Eğitimi’’ konulu sunumunu yapan TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, öğrencisi olan Prof. Dr. Çamsarı’nın rektörlük yaptığı üniversitede sunum yapmanın kendisini çok önemli olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sayek, sunumunda tıp eğitiminin geçmişten bugüne gelişimi ve tıp eğitiminde,  gelişen teknolojiyle birlikte nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi.
Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından sunumu dolayısıyla Prof. Dr. İskender Sayek’e plaket, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk tarafından da çiçek verildi.
Prof. Dr. Sayek, konuşmasının ardından Rektör Çamsarı ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’e akreditasyon belgesini verdi.

FOTOĞRAFLI