MERSİN’de Mezitli Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’nci yıl dönümünde Tece Mahalle Muhtarlığı önüne Atatürk büstü konumlandırdı.
Tece Mahalle Muhtarlığı önüne dikilen Atatürk büstünün açılışı çok sayıda mahallelinin katılımıyla yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışa Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Doğan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Türk halkının Atatürk’ü gün geçtikçe daha çok sevmeye ve anlamaya başladığını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Tarhan, "Gönül isterdi ki Atatürk sevgimizi yaymak için her tarafa Atatürk üstü dikmek zorunda kalmayalım. Ancak son yıllarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan saldırılar onun sevgisini daha çok gösterme ve ilkelerini anlatma ihtiyacını doğurdu. Atatürk ilke ve devrimlerini unutturursak Türkiye'nin harcını kaybetmiş oluruz. Cumhuriyet değerlerini kaybedersek çocuklarımızın geleceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin yapısını bozmuş oluruz. Belediye olarak çocuklarımızın ve torunlarımızın bu doğrultuda yetişmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yapmamız gereken çocuklarımıza Atatürk sevgisini, cumhuriyet değerlerini öğretmek olacaktır. Amacımız, herkesin barış içersinde mutlu şekilde yaşadığı bir Türkiye Cumhuriyeti olmaktadır" dedi.