Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) açılan 'Üç Boyutlu Rölyef-Deri ve Ahşap Yakma Sanatları' eğitimlerine katılan kursiyerlerin eserleri Antalya Müzesi'nde sergilendi.

Müze galerisinde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Süleyman Özer, AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, müdür yardımcıları Fedai Yaman, Ayşen Ünal, el sanatları öğretmeni Ferda Eyisaraç birlikte kesti.

Sergilenen üç boyutlu rölyef, deri ve ahşap yakma çalışmalarını hayranlıkla inceleyen Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, kurs öğretmeni Ferda Eyisaraç ve kursiyerlerden eserler hakkında bilgi aldı, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Sergide üç boyutlu dekoratif rölyef duvar panoları, deri üzerine yakma çalışmasıyla desen- resim işleme çalışmasıyla değişik modellerde deri çanta, silah kılıfı, avcı yeleği, avcı tüfeği kılıfı, kıyafet üzerine aksesuar, şekillendirilmiş deri kaplama abajur, çiçek vazosu, çeyiz sandığı ve daha birçok obje yer aldı.

AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, 'Üç Boyutlu Rölyef-Deri ve Ahşap Yakma Sanatları' eğitimlerine çoğunluğu kadın genç ve yetişkin kursiyerlerin katıldığını, yoğun ilgi üzerine de kurs sayısını artırdıklarını söyledi.

El sanatları öğretmeni Ferda Eyisaraç, eski eşyaların da sanatla yeniden kullanıma kazandırıldığı kursta yeteneklerin ortaya çıktığına, hayallerle süslenen eserlerin büyük bir heyecanla üretildiğine vurgu yaptı.

FOTOĞRAFLI