AYDIN'ın Nazilli ilçesindeki 21 kilometrelik toprak sulama kanalı, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü ve Aydın Valiliği işbirliğiyle 1 milyon 900 bin lira harcanarak yenilendi. Beton kaplanan kanal hizmete açıldı.

Nazilli'nin kırsal Pirlibey, Dualar ve Hamzalar mahallelerinden geçen, yenilenen 21 kilometrelik sulama kanalının açılışı için tören düzenlendi. Törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Pirlibey Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaner ve sulama kanalının geçtiği Pirlibey, Dualar ve Hamzallı mahallelerinde yaşayan çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, "Biz kurum olarak 2019'da Aydın'da 2 milyar 115 milyon lira yatırım maliyetli 82 proje yürüttük. Kırsal Pirlibey Mahallesi'nde yenilediğimiz kanal 76 yıl önce inşa edilmiş ve görevini yapamaz hale gelmişti. Kanal eski olduğu için su kaybı çok fazlaydı. Konuyu Aydın Valiliğe'ne ilettik. Valimiz DSİ'ye Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) üzerinden ciddi miktarda maddi kaynak sağlamış, 21 kilometrelik sulama kanalının yeniden yapılmasına vesile olmuşlardır. Bu kanal ile 5 bin 300 dekar tarım arazisi sulama suyuna kavuşmuştur" dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de sulama kanalının yenilenmesi için yapılan  toplam maliyeti 1 milyon 900 bin lira olan projeye 1 milyon liralık katkı sağladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdelesini keserek yenilenen sulama kanalını hizmete açtı.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), ()

FOTOĞRAFLI