Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 'Çiftçiye Destek' programı çerçevesinde zeytin kasası dağıtımına Nizip’te başlandı.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin hasat aşamasında ürünlerinden en üst seviyede kaliteyi yakalamaları amacıyla Nizip ilçesinde 10 bin plastik ürün kasası dağıtıldı. 
Zeytin ve zeytinyağında en önemli kayıpların hasat aşamasında yaşanan hatalardan kaynaklandığından yola çıkılan ve plastik kasa dağıtım törenine konuşan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, toplanan zeytinlerin uzun süre bekletilmesi, yaralı, bozuk ve kalite dışı zeytinlerin sağlam zeytinlerle aynı kaba konması, zeytin kaplarının çok fazla üst üste konması sonucu randıman ve kalite düşüklüğü yaşandığını belirterek, "Özellikle küfeler veya naylon çuvallar zeytin tanesini hırpalamakta, ezmekte ve mikrobiyal faaliyeti hızlandırmaktadır. Bu olumsuzlukların önlenebilmesi hasat ve nakliye sırasında yaygın çuval kullanımına son verilerek plastik kasa kullanımının yaygınlaştırılması ile mümkün. Üretmek kadar ürettiğimiz ürünü kalite kayıplarına uğramadan pazara veya işleme tesisine ulaştırmak da önemli bir husustur" dedi.
FOTOĞRAFLI