ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı yarışmasında mansiyon ödülü alan öğretmen Erhan Koncak, Kumluca Emniyet Müdürü Cemil Doğan tarafından ödüllendirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde araç içerisinde emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve kamuoyu nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla 'Bu kemer sana çok yakışır' sloganıyla 'Araç içerisinde emniyet kemeri kullanımı' temalı görsel tasarım (kısa film-fotoğraf), afiş ve slogan kategorilerinde ödüllü yarışma düzenlendi.
9 Mayıs 2018- 18 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada kısa film kategorisinde dereceye giren Kumluca Mavikent Mustafa- Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi öğretmeni Erhan Koncak'a bir ödül de Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan verdi. Öğretmen Erhan Koncak, 7 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenen ödül töreninde kısa film kategorisinde mansiyon ödülüne layık görülmüştü. Ödülünü ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan almıştı.   
İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, öğretmen Erhan Koncak'ı tebrik ederken, yaklaşan Ramazan Bayramı için trafik kazalarını önlemek adına trafik tedbirlerinin arttırılacağını, hıza bağlı gerçekleşen kazaları önlemek için radar denetimi yapılacağını, 2019 yılı içerisinde hayata geçirilen 'Yaya Öncelikli Trafik' kampanyasında araçların, okul ve yaya geçitlerinden geçen veya geçmek üzere olan yayalara durarak yol vermeleri gerektiğini ve bununla ilgili denetimlerin başlayacağını, motosiklet sürücülerinin koruma başlığı kask kullanımına yönelik ayrıca yine araçta emniyet kemeri takmayanlar ve cep telefonu ile görüşme yapanlar üzerinde denetimlerin arttırılacağını vurguladı.

FOTOĞRAFLI