Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), () - MERSİN'in Erdemli ilçesinde 60 öğretmen, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nü gezerek kurumda yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Hizmet içi Eğitim Programı Erdemli'de gerçekleştirildi. Bu kapsamda 15 ilden gelen 60 öğretmen, 'Bilimsel Ar-Ge İnovasyon Teknik Gezisi' çerçevesinde, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Tarımsal üretim alanlarını ve laboratuvarları gezen öğretmenler, Ziraat Mühendisi Bülent İşçimen'den yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
Etkinlikte bir çiftçinin bilmesi gereken teknik donanımların masaya yatırıldığını dile getiren İşçimen, "Eğitimcilerimiz bizim ulaşamadığımız yerlere giderek bilgiler verebilirler. Bu kapsamda verdiğimiz bilgilerin öğrencilerimize, gençlerimize gideceği için biz de mutlu oluyoruz. Ayrıca Enstitümüzde bulunan Biyolojik doku kültürü laboratuvarı, DNA  inceleme laboratuvarı gibi tesislere giderek çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldular" dedi.
Geziye katılan öğretmenlerden İbrahim Özer ise "Geleceğe ışık tutma adına çok güzel bir gezi oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI