Geçici işçilerle ilgili yasanın meclisten geçmesinin ardından bir basın bülteni yayınlayan Öz Gıda İş Sendikası ÇAYKUR'daki üyelerinin durumu hakkında bilgi verdi. Açıklamada "

Geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Teklifle, kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geçici işçilerin çalışma süresinin 11 ay 29 güne kadar arttırılmasının önü açıldı.

Buna göre kurum farkı gözetmeksizin geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak.

İdare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği kıdem süresi esas alınarak bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilecek.

Bunda Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün öncelikle gerçekten ihtiyacı olan boş norm kadroyu belirleyip bakanlığa bildirmesi gerekmektedir. Böylelikle Kıdem sırasına göre; halen çalışan veya çalışma hakkı bulunan geçici işçilere öncelik vermekle birlikte onları kadrolu işçi haline dönüştürmüş olacak. Öz Gıda İş Sendikası olarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizde masada olan bu iki çalışmayı da kurum ile birlikte yürüteceğiz.

Ayrıca, hazırladığımız toplu sözleşme taslağımızda kampanya dönemi harici çalışan arkadaşlarımızın çalışma sürelerinin 180 güne dahil edilmemesi ve mevcut çalışma sürelerinin arttırılması yönünde önemli taleplerimiz olacaktır.

Şimdiden emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun." denildi