Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),()-RESSAM Füsun Sünnetçioğlu, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Doğa Hüzün İçermez adlı resim sergisini açtı.

Ressam Füsun Sünnetçioğlu'nun Belediye Atatürk Kültür Merkezi'nde Doğa Hüzün İçermez adlı resim sergisinin açılışına Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün ile davetliler ve sanatseverler katıldı.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, sergi açılışında yaptığı konuşmada; "Gergin bir bir aydan sonra hem Babaeski'de, hem ülkemizde, böyle hepimizin içini aydınlatan bir sergiyi açıyoruz hep birlikte. Zaten toplum fay hatlarına ayrıldı. Sanatçılar o fay hatlarını birleştiren insanlardır ve Babaeski'de böyle profesyonel anlamda açılan ilk resim sergisi ben hocamı kutluyorum: Bu anlamda ama buraya gelen insanların hep aynı insanlar olmasını ben yadırgıyorum tabii toplum değişik kesimlerinden gelsin artık. Yani Babaeski kültürü ile sanatı ile konuşulsun artık diyoruz" dedi.

Ressam Sünnetçioğlu, 27 Nisan'a kadar açık kalacak sergisinde 20 eserinin yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Öncelikle sergiye bu kadar çok katılım beklemiyordum, o yüzden tüm herkese çok teşekkür ediyorum. Bu açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide 20 resim var, 3 tanesi yağlı boya, diğerleri akrilik teknik olarak, Kolaj ve asamblaj tekniklerini kullandığım çalışmalarımda daha çok doğa ile ilgili hayvanlarla ilgili ve insanlarla ilgili tematik anlatımların olduğu, hikayelerin olduğu, kompozisyon çalışmalarım var. Tabii ki resim sadece bir konuyu anlatmak için değil, çünkü fotoroman değil, roman değil, ya da bir öykü'nün parçası değil, resim görsel bir algılama alanıdır. O yüzden renklerle, fonlarla, tuşlarla anlatacağımız elemanlar var ve algılayacağımız elemanlar var. Sergimin adı ise Doğa Hüzün İçermez, Arthur Schopenhauer ünlü 'Natura Non Contrıstatur' Latince söylediği sözün açılımıdır. Burada aslında ben bir ironi yapıyorum, aslında doğa da bizimle hüznü paylaşıyor anlamında altını çizmek için tam tersini söylüyorum. Burada bir hayvanın gözünden, doğada ki başka bir canlının gözünden bakabilmeyi ve onlarında acı çektiğini, onlarında en az insanlar kadar hüzün yaşadığını göstermek istedim. Tabii ki bu hüzün hem insanlar, hem diğer canlılar tarafından paylaşılıyor. Bu hüznü yaratan savaşlar, koltuk kavgaları, hiyerarşi, para hırsı, kayıplar, ölümler gibi bütün bunlar hüznü artıran elemanlardır."

Eserlerinin hikayesini anlatan Sünnetçioğlu, "Sergide ki her bir resim farklı bir hikayenin, farklı bir yerden gelmişliğin öyküsüdür. Bazı çalışmalarım ise doğum ile birlikte başlıyor, bazı çalışmalar da yaşamın içindeki ölçülerden, olaylardan birer bir yaşadığım, gözlemlediğim, bende izlenim bırakan elemanlardan oluşuyor. Serginin temelinde hakim olan şey aslında biraz karikatürize edilmiş bir hüzün. Yani aslında hüzünle de baş edebilmenin yolu belki de bazı şeylerle alay edebilmek, onun mizahını yapabilmek, onun üzerindeki ağırlığı ortadan kaldırabilecek bir duyguya sahip olabilmek. O yüzden elemanları daha karikatürel fonda, desen tadında kullanıyorum. 
Bu benim Babaeski'de ilk kişisel sergim oldu. Ayni zamanda bir sanatçının profesyonel anlamda yaptığı ilk kişisel sergi oldu ama benim ülke genelinde 6'ıncı sergim oluyor. O anlamda Babaeski'de profesyonel donanımın olmasını bekliyorum, mesela bir galerinin olmasını ve Babaeski'nin buna ihtiyacı olduğunu, insanların buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ben bugünkü sergi açılışına katılımı gördükten sonra aslında insanların sanata hiçte uzak oluğunu düşünmüyorum" dedi.