MERSİN’de yazar Hamit İzol’un son kitabı ‘Roza’, şair Fethi Akın’ın kitaptan etkilenerek yazdığı ‘Adı Roza’ şiiri ile bestekar Ayzer Büyüker’in 'Adı Roza' şarkısı, bir bütün olarak sosyal sorumluluk projesi ilan edildi.
AIMS Analitik Bilgi Yönetimi Çözümleri tarafından sosyal sorumluk projesi kapsamında bir konferans gerçekleştirildi.  Konferansta bu yıl; töre cinayetleri, kadına şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek için Hamit İzol’un son kitabı 'Roza', şair Fethi Akın’ın yazmış olduğu 'Adı Roza' şiiri ve şiiri besteleyerek dijital platformlarda 10 milyon dinlenme oranı yakalayan bestekar Ayzer Büyüker’in şarkısı 'Adı Roza' bir bütün olarak ele alınmış ve sosyal sorumluluk projesi olarak ilan edildi.
AIMS Analitik Bilgi Yönetimi Çözümleri Genel Müdürü Tülin Güzel, "İstiyoruz ki sosyal sorumluluk projelerimizde kurumlarımız kadına karşı teröre hayır desin ve toplumu bilinçlendirmek adın yaratıcı sosyal sorumluluk projeleri geliştirsinler. Bu sosyal sorumluluk projeleri ile bir kişinin dahi canını kurtarabilirsek, bu bizim için çok büyük bir şey diye düşündük. Dolayısıyla önümüzdeki sene gerçekleştirecek olduğumuz konferansta bu projeleri de tanıtabilmek istiyoruz" dedi.
Konferansta ayrıca dünyaca ünlü virtüöz Canan Anderson da bir ilke imza atarak Ayzer Büyüker’e kemanı ile adı Roza şarkısına eşlik ederek, projeye destek verdi.