MERSİN’de, Rusya Beyaz Baston Derneği tarafından Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un desteğiyle düzenlenen 'Ruhun Yelkenleri’ Projesi’ ekibi geldiği Silifke ilçesinde renkli görüntülerle karşılandı.
Rusya Beyaz Baston Derneği tarafından Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un desteğiyle düzenlenen projenin Akdeniz yolculuğu Marmaris ve Antalya ve Mersin'den sonra Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nde devam etti. Taşucu Festival alanında düzenlenen etkinliğe Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, Rus Kültürü Tanıtma Derneği Başkanı Elena Kılınç ve çok sayıda Rus ve Türk katıldı.
Engelli Rus vatandaşlar, Belediye Başkan Vekili Altunok tarafından çiçeklerle karşılandı. Başkan Vekili Altunok, Akkuyu Nükleer Santrali’nin kurulmaya başlanması ile birlikte artık Ruslarla daha iç içe olunduğunu belirterek, "Taşucu Rus Kültür Derneğimiz ile beraber , Silifke Engelililer Derneğimizin de katılımlarıyla bir kaynaşma programındayız. Akkuyu Nükleer Santralinin kurulmasıyla Silifke’ye şu ana kadar 2 bine yakın Rus kardeşimiz geldi. Bu sayının daha da çoğalacağını düşünüyoruz. Onlarla beraber birlik ve beraber yaşayacağımız sosyal tesisler açısından elimizden ne geliyorsa belediye olarak yardımcı olmaya çalışacağız. Silifke sahiliyle, güneşiyle, deniziyle eşsiz bir yer. Burayı hep birlikte kullanacağız" dedi.
Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı Oleg Kolpashchikov ise, en büyük hedefin engelli ve engelsiz yeteneklerinin ortaya çıkması olduğunu ifade ederek, "Projeyi gelecek yıl da düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yıl engelli ve engelsiz katılımcıları projemize bekliyoruz" diye konuştu.
Rus Kültürü Tanıtma Derneği Başkanı Elena Kılınç ise proje ile ilgili bilgi vererek, amaçlarının Taşucu'nda Silifkeli Engelliler Derneği ile birlikte kaynaşmak olduğunu belirtti.
Etkinlikte, Rusya Tekerlekli Sandalyeli Dans Kupası sahibi dansçı Anna Mirkina, tekerlekli sandalyesiyle dans gösterisi yaparken, Silifke Engelliler Derneği korosu Türk Halk Müziği seslendirdi.

-GÖRÜNTÜ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
-Ruhun Yelkenleri teknesinin demirlemesi
-Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok tarafından karşılanmaları
-Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok röportajı
-Rus Kültürü Tanıtma Derneği Başkanı Elena Kılınç’ın röportajı
-Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı Oleg Kolpashchikov’un konuşması
-Rusya Tekerlekli Sandalyeli Dans Kupası sahibi dansçı Anna Mirkina’nın dans gösterisi
-Silifke Engelliler Derneği korosunun Türkü dinletisi

(Süre: 5 DK) (Boyut: 719 MB)
(KJ:Haber-Kamera: Erol OKUR/SİLİFKE(Mersin), ()
(21092019SLF_Ruhun Yelkenleri Silifkede kodu ile geçildi)