Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - RUS ressamlar, Moskova İşadamları Birliği Türkiye Temsilciliği desteğinde, '2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı' etkinlikleri kapsamında Antalya'da 'Kimmeri Manzaraları' adlı resim sergisi açtı.

Serginin açılış konuşmasını yapan galeri sahibi ve sanat danışmanı Himmet Öcal, sanat ve ticaret ilişkisi üzerinde durdu. Öcal, "MAB katkısıyla gerçekleşen sergide farklı bir olgu, farklı bir algı hedefleniyor. Kısa süreli bir sergi, ancak verdiği mesajla uzun süreli bir sergi anlamına gelecek. Çünkü görsellikten çok insanların zihninde bıraktığı algı daha önemli" dedi.

Ressamlardan Sergey Sirenko, "2003 yılından beri bir grup sanatçı olarak Kırım'da gördüklerimizi resmediyoruz. Bu çalışmayı gelenekselleştirdik. Kırım topraklarında Venedik tüccarlarının eserlerinden tutun da Osmanlı dönemine kadar bahçe sarayları, han sarayları gibi her türden tarihi eser mevcut. Bu serginin bizim için bir diğer önemli noktası ise yurt dışında ilk sergimiz olmasıdır. Antalya'yı çok sevdik. Kaldığımız süre içinde bu güzel şehri de tuvallerimize yansıtıp, Rusya'daki sanatseverlerle buluşturacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yağlıboya, akrilik boya ve suluboya teknikleriyle çalışılmış doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri sergileyen konuk Rus ressamlara çiçekle teşekkür edildi. MAB Temsilcisi Lidiya Gutsu da galerisinin kapısını sergiye açarak destek veren Himmet Öcal'a teşekkür belgesi sundu.

FOTOĞRAFLI