MANİSA'nın Salihli Ticaret Borsası'nda, bu yılın kuru üzüm sezonu dualarla açıldı. Ahmetli ilçesinden üretici Mehmet Suna'nın getirdiği 50 kilo çekirdeksiz kuru üzüm, açık arttırmayla kilosu 240 lira sembolik fiyatla 12 bin liraya satıldı.

Salihli Ticaret Borsası'nın hizmet binasında, 2019-2020 çekirdeksiz kuru üzüm sezonu için tören yapıldı. Dualarla açılan yeni sezonun ilk kuru üzümü de borsaya getirildi. Sergen Tuğrul, açık artırmayı kazanarak, borsaya getirilen 50 kilo üzümü, kilosu 240 liradan olmak üzere toplam 12 bin liraya aldı. Üzümün gelirinin ise bir hayır kurumuna bağışlanacağı belirtildi.

Açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, "Temmuz ayı sonu itibariyle borsalarımızda yapılan çekirdeksiz kuru üzüm tescil miktarı, yaklaşık 260 bin ton. Salihli Ticaret Borsası'nda ise 61 bin ton çekirdeksiz kuru üzümün tescil edilmiştir. Tescil edilen üzümün, 235 bin tonu ihraç edildi. Bunun karşılığında 467 milyon dolar ülkemize gelir sağlandı. Sağlanan bu gelirin alt yapısında ise üreticilerimizin, tüccarımızın, sanayicimizin, ihracatçımızın, ilgili kurumlarımızın yoğun emek ve çabaları yer almaktadır. Bu nedenle çiftçimizin emeğinin karşılığını alması en doğal hakkıdır" dedi. AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve Salihli Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda da etkinlikte birer konuşma yaptı.

Emre SAÇLI /SALİHLİ (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI