ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya gelip, Çukurova’da bulunan komşu iki kentinde birlikte çalışma vurgusunda bulundular.
Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, kendisine hayırlı olsun dileklerini iletmek için nezaket ziyareti gerçekleştiren  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ağırladı. Karalar’ın başarı dileklerini kabul eden Başkan Seçer, Çukurova’da bulunan komşu iki şehrin Belediye Başkanı olarak kentlerine önemli hizmetler yapacaklarını belirterek, "Bu mücadeleyi omuz omuza yürüteceğiz. Sorunların üstesinden nasıl geleceğiz, kentlerimize daha fazla nasıl katkı yapacağız bunu değerlendiriyoruz. Beraberce çok önemli hizmetler yapacağız. İkimizin aynı dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı olması çok büyük bir onur ve şereftir. Bu mücadeleyi omuz omuza yürüteceğiz.  Bizim iki kentimizin de ortak yönü çok.  Coğrafi özellikleri, stratejik konumu, demografisi, tarihi ve kültürel birikimi olağanüstü iki kentin önemli başkanlarıyız. Önemli diyorum çünkü süreç olarak bizim mevcut görevimizin çok üstünde bir anlam yükleyerek insanlar bizi göreve getirdi.  Bunun bilincindeyiz” dedi.
Zeydan Karalar ile sık sık bir araya gelerek, başkanı oldukları kentleri daha iyi nasıl yönetebilecekleriyle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Seçer, "Sorunların üstesinden nasıl geleceğiz, kentlerimize daha fazla nasıl katkı yapacağız bunu değerlendiriyoruz. Göreve 6 ay önce geldik ve hizmet anlamında yolun başındayız ama zaman süratle geçiyor. Kentlerimizin potansiyelleri, insan kaynağı son derece önemli ve müsait. Eğer doğru zamanda, doğru işler yaparsanız, doğru hizmetlere yönelirseniz kentlerimiz çok güzel neticeler verecek. Umut ediyorum beraber çok önemli hizmetler yapacağız" diye konuştu.
Karalar, 31 Mart sonrası önemli bir başarı elde eden ve Türkiye’nin önemli kentlerinde yönetimde olan CHP’li belediyelerin çok kısa sürede yönetim farklarını ortaya koyduklarını belirterek, “Daha önce belediye başkanlığı bizim siyasal görüşümüzde olmayıp, 31 Mart’la birlikte görevi devralan bizler çok kısa sürede yönetim farkımızı ortaya koyduk. Bir kentteki bütçe nasıl değerlendirilir onu ortaya koyduk. Çok kısa sürede yapılamayan işleri başlattık ve mesela Adana için söylüyorum olağanüstü açık veren bir bütçeyi 6 ayda başa baş getiren bir yönetim anlayışını gösterdik" ifadesini kullandı.