MERSİN, () – TÜRKİYE’nin dört bir yanından amatör ve profesyonel sinemaların büyük ilgi gösterdiği Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı.
Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali, 8’nci yılında da amatör ve profesyonel sinemacılara perdelerini açıyor. Daraba Event ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğinde yapılan 8. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’ne 'Kurmaca', 'Belgesel' ve 'Canlandırma/Animasyon’ türünde eserler başvurabilecek.
Son başvuru tarihi 1 Nisan olan festivale başvuran filmler; Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem A. Duruel Erkılıç, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-Televizyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sırrı Serhat Serter ve Dr. Selen Çalık Bedir’in ön seçiciler kurulu değerlendirmesinden geçmek için mücadele edecek.
Ön seçiciler kurulu değerlendirmesi sonrasında finale kalan 30 film, Yönetmen Ümit Ünal, Yönetmen Emre Yeksan, Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz, Belgesel Yönetmeni Bahriye Kadabayı Dal ve Animasyon Yapımcısı Varol Yaşaroğlu’nun jüri üyeliğinde yarışacak.
4 Mayıs 2019’da Mersin’de düzenlenecek olan gala gecesinde Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma/Animasyon Kategorilerinde birinci olan eser sahipleri 7 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.
Ayrıca finale kalan filmler arasında yapılacak elemede; Kurmaca Jüri Özel Ödülü, Belgesel Jüri Özel Ödülü ve Canlandırma/Animasyon Jüri Özel Ödülü kategorilerinde üç yönetmene de 3 bin TL’lik ödül verilecek.

FOTOĞRAFLI