ANADOLU Yıldızlar Ligi (ANALİG) Softbol Şampiyonasında kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Kayseri Softbol takımı ve Türkiye 5’incisi olan erkekler beyzbol takımı ödüllendirildi.
Samsun’da yapılan müsabakalardan dönen sporculara Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ferdi Spor merkezi konferans salonunda yapılan törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile tarafından hediyeler verildi. ANALİG takımındaki çocukların okuduğu Yahyalı Ali Elmacı Ortaokulu Erol Sandık ile okulun Beden Eğitimi Öğretmeni ve softbol - beyzbol takımının antrenörü Mustafa Yaşa da katıldı. Sporcularına Kayseri olarak ilk kez katıldıkları softbol ve beyzbol da tarih yazdıklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici konuşmasının devamında, "Bu spor hiç ortada yokken sizi çalışmalarınız ile hocalarımızın emekleri ile iyi bir başarı elde ettiniz. Bu tesadüf değil. Sizleri misafir etmekten onur duyuyoruz. Sizler bu şehrin gururusunuz. Sizlerin spor ve akademi alanında bizi en iyi şekilde temsil etmenizi diliyorum. Siz çok şanslısınız okul müdürünüzün ilgisi var. Ailenizin desteği var. En büyük teşekkürü size ediyorum.  Spor bir disiplinle ibarettir. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Uyumlu çalışmanın başarıyı getirdiğini kaydeden Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü ile uyum içerisindeyiz. Bu iş birliğinin meyvelerini almaya başladık. Sizin başarınız bizi gururlandırdı. Türkiye Şampiyonu demek en iyi olmak demek. Bu yetmez. Başarıda hedefler her zaman yenilenmeye muhtaçtır. Sporun sizin hayatınızın bir parçası olmalı. Sizi yönlendiren eğiten antrenörlerinize ve hocalarınıza çok teşekkür ediyorum. Sizleri de gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI