MERSİN’in Tarsus ilçesinde, belediye çalışanlarının asgari ücreti en düşük 2 bin 500 TL’ye çıkarıldı.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,  geçim sıkıntısı yaşayan işçilere müjdeyi vermek için Belediye Meclis Salonunda personeli ile bir araya geldi. Meclis salonunu dolduran çalışanlara seslenen Başkan Bozdoğan, seçim öncesi verdiği sözü hatırlatarak, "Geldiğimizde hemen bir çalışmaya başladık, temizlik işlerinde çalışan ve aynı işi yapan kişilerin maaşı eşit değildi. Bu fark ciddi bir farktı. Ne olursa olsun aynı işi yapıyorsunuz karşınızdaki adam yüksek maaş alıyor, siz az maaş alıyorsunuz. Biz de arkadaşlarla bir komisyon oluşturduk, öncelikle belirlediğimiz 209 kişiye ilk planda zam yaptık. Bu zam bu ay bütün maaşlarınıza yansıyacak. Bunun anlamı şu; En az brüt maaş 3 bin 34 TL, ele geçecek para ise 2 bin 500 TL üzerindedir. Bu bizim verdiğimiz sözü tutuyor demektir. Biz bununla yetinmeyeceğiz. Sendikayla ne anlaşma yapılırsa yapılsın benim için ayrı bir olaydır ama sizlerin maaşlarının düzene yani aynı rakama kavuşması için elimden geleni yapacağım. Bu konuda hepinize söz veriyorum" dedi.
Çalışanlara çocuklarının okutulması konusunda çağrıda bulunan Başkan Bozdoğan, "Bir işçi ailesinin ne kadar zor koşullarda yaşam sürdüğünü ben çok iyi biliyorum. O zor koşullardaki işçi aileleri genellikle çocuklarını çok iyi okutur aynı benim annemin yaptığı gibi. Siz de yapacaksınız. Çocuklarınızı okutun, onları iyi bir yere getirin ve emin olun dünyanın en büyük mutluluğu budur" diye konuştu.
Başkan Bozdoğan, işçilerin yüzlerinin gülmesi kendisinin en büyük mutluluğu olacağını dile getirerek şunları söyledi:
"Bir konudaki düşüncemi de net olarak bilin; siyaset benim için her zaman yapıcı olma ve sorunları giderme merkezi olarak vardır. Yoksa emin olun, bu vatandaşlarımız olsun, Tarsus olsun o siyasetin çok çok üstündedir. Sizlerin o mutlu yüzünüzü görmek benim en büyük zevkim, en büyük mutluluğum. Yeter ki yüzleriniz gülsün.l."
Konuşmanın ardından maaşlarına zam yapılan işçiler, Başkan Bozdoğan’ı ayakta alkışlarken birlikte toplu fotoğraf çekiminden sonra mutlu bir şekilde salondan ayrıldı.