Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), () – MERSİN’in Tarsus ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen konserde sahne alan Zakkum, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.
Tarsus Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında İsmet Paşa Mahallesi Rasim Dokur Bacası alanında konser ve gösteriler düzenlendi.
Konserde sırasıyla sahne alan Grup Revolutıon, Bahar Orkestrası ve Grup Refresh söyledikleri birbirinden güzel şarkılar ile alandakilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Daha sonra sahne alan Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Kursiyerleri tarafından 'İzmir Marşı’nın işaret dili ile gösterisi izleyicileri mest etti. Konser alanını dolduran binlerce vatandaş ise ellerinde Türk Bayrakları ve cep telefonlarının ışıkları ile İzmir Marşı’na eşlik ederken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andı.
Alanı dolduran binlere seslenen Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Çalışmalarımızı yürütürken, gençlerimiz bu müzikleri icra ederlerken tek bir isteğimiz vardı. Karanlığa gömülen Tarsus’un mutlaka ama mutlaka aydınlığa kavuşması ve bu tarihi kentin gelmesi gereken o çağdaş görüntüyü bir önce görmesiydi. Emin olun, her şey çok güzel olacak" dedi.
İlerleyen saatlerinde Zakkum Gurubu’nun sahne almasıyla coşku doruğa çıktı. Grup Zakkum’un solisti Yusuf Demirkol, sahneye elinde Türk Bayrağı ile çıkarken, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Zakkum grubu, konserinin ardından Tarsuslulara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Konserin sonunda Başkan Bozdoğan ile Başkan Yardımcıları Avukat Ünzile Kuru ve Serap Kurtçu, sanatçılara Çanakkale Savaşı’nın önemli simgesi olan Nusret Mayın Gemisi’nin maketini hediye etti.

FOTOĞRAFLI