TEKİRDAĞ İl Emniyet Müdürü Mehmet  Erduğan, 24 saat görevlerinin başında olduklarını belirterek, "Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar bizim çok önemli. Bunun için de halkımızın mutlaka gördükleri olayları polis imdat hatlarına ihbar etsinler" dedi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda basın mensuplarıyla biraraya geldi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Efe'nin de katıldığı toplantıda ilçe hakkında sorunları gündeme getirildi. Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte sivil memurlar dahil 2 bin 187 kişiyle hizmet verdiklerini belirten Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, "Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü olarak öncelikle şunu söylemek istiyorum. Biz 24 saat halkın güvenliği için görevinde olan birimiz. Burada Bizim için yapılan her ihbar çok önemlidir. Halkımızın mutlaka ve mutlaka gördükleri her türlü olayı 155 polis imdat hatlarını arayarak ihbar etmelerini istiyoruz.Türkiye genelinde 220 kişiye bir polis memuru düşüyorken, polis bölgesinde yaşayan nüfusla alakalı konuşuyoruz, kapaklıda bin kişiye bir polis düşüyor. Bu ciddi bir uçurum arada. Çorlu'da yaklaşık 500 - 600 civarı bu rakam.Bizler bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her türlü iyi niyetli eleştiriye açığız. Sizler halkın haber alma hakkını kullanmalarına aracı olan meslek grubusunuz. Bizler, ne kadar bir arada ve beraber çalışmalar yürüterek iletişim halinde olursak, halkımız da o kadar doğru ve zamanında haber almış olur'' diye konuştu.

NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERİ BİLİYORUZ

Erduğan, Tekirdağ geneline bakıldığında nüfusun en yoğun kısmının Çorlu- Çerkezköy- Ergene ve Kapaklı havzalarında yaşadığını ifade ederek, ''Bazı bölgelerde personel eksiğimiz mevcut. Bunların nüfusa olan dağılımları da biraz az. Türkiye genelinde 220 kişiye bir polis memuru düşüyorken, polis bölgesinde yaşayan nüfusla alakalı konuşuyoruz, kapaklıda bin kişiye bir polis düşüyor. Bu ciddi bir uçurum arada. Çorlu'da yaklaşık 500 - 600 civarı bu rakam.Tabi biz bunlarla ilgili de bir çalışma içerisindeyiz" dedi.