Muammer İRTEM/BURSA,()-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen 2. Bursa Textile Show Fuarı sona erdi. 40’a yakın ülkeden 400 yabancı iş profesyonelinin ziyaret ettiği organizasyonda Bursalı firmalar 5 bine yakın iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Sektörlerin ihracat odaklı büyümesine yönelik projeler geliştiren BTSO öncülüğünde Ticaret Bakanlığı ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen Bursa Textile Show Fuarı’nda 90’a yakın firma 2020 İlkbahar-Yaz kumaş ve aksesuar koleksiyonlarını görücüye çıkardı.  BTSO’nun Tekstil ve Giysilik Kumaş sektöründeki UR-GE projelerinin faaliyetleri kapsamında düzenlenen fuarda, Rusya’dan İspanya’ya, ABD’den Hindistan’a kadar 40 ülkeden 400’e yakın yabancı alıcı Bursalı firmalarla işbirliği masasına oturdu.  Üç gün boyunca 2 bin 200 kişi tarafından ziyaret edilen fuarda 5 bine yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

‘LODZ BULUŞMASI’ İŞBİRLİĞİNİ ARTIRDI

Bursa Textile Show Fuarı’nda Polonya’dan önemli sektör temsilcileri de Bursa’ya geldi. Tekstil ve Giysilik Kumaş UR-GE Projeleri kapsamında Polonya’nın Lodz kentinde ‘Lodz Fashion Meetings’ ismiyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren BTSO, bu organizasyonun ardından Polonya’dan 20’nin üzerinde firmayı Bursalı firmalarla buluşturdu.

‘DÜNYA FUARLARINDAKİ MÜŞTERİLERİMİZİ BURSA’DA GÖRDÜK’

İpeker Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, Bursa Textile Show organizasyonunun sektöre güç katan önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Dünya genelinde katıldığımız fuarlarda görüştüğümüz birçok müşterimizle bu fuarda da bir araya gelerek işbirliklerimizi güçlendirme fırsatı elde ettik.” açıklamalarında bulundu.  Sektör Temsilcisi Cemil Parlakay, Bursa Textile Show organizasyonunun her geçen sene çıtasını yükselttiğine dikkati çekerek, “Bu sene farklı ülkelerden müşterileri organizasyonumuza davet ettik. Fuar sayesinde sektörümüzün iyi bir iş hacmine ulaşacağına inanıyorum.” dedi.

FOTOĞRAFLI