CUMHURBAŞKANLIĞI Başdanışmanı Yalçın Topçu,  Çerkes sürgününün 155'inci yılı dolayısıyla, "Kuzey Kafkasya'ın bütün halkları olan Çerkes kardeşlerimizin acılarını unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği tarafından Çerkes sürgününün 155'inci yılı dolayısıyla sebebiyle düzenlenen anma ve iftar programına katıldı. Burada konuşan Topçu, Çerkes soykırımının insanlık tarihinin en büyük vahşetlerinden biri olduğunu dile getirdi. Çerkeslerin öz be öz kardeşleri olduğunu belirten Topçu, "Yani kanımız kanımıza, canımız canımıza karışmış, ay yıldızlı al bayrak altında ebediyete kadar yaşamaya kararlı büyük Türk milletiyiz. 82 milyon hep birlikte, bu cennet vatanın asıl sahipleri eşit ve birinci sınıf vatandaşları olarak, tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak inancı ile her türlü tezgâha ve saldırıya rağmen yaşıyor ve kıyamete kadar da bu vatanda yaşamaya devam edeceğiz" dedi.
'ANADOLU'DA Kİ HER İNSANIN ACISIDIR'
Soykırımların bir daha yaşanmaması, barışın ve adaletin egemen olduğu bir dünya için mücadele edeceklerini söyleyen Topçu, şöyle konuştu: "Soykırım ve sürgüne muhatap olmuş bütün Çerkes kardeşlerimize yaşatılmış bu tarifsiz acılar hiç kuşkusuz Anadolu'da ki her insanın acısıdır. Kuzey Kafkasya'nın bütün halkları olan Çerkes kardeşlerimizin acılarını unutmayacağız ve unutturmayacağız. Dünyanın nizam ve merhamet medeniyetine ihtiyacı var. Kuzey Kafkasya halkları Çerkes sürgününün 155'inci seneyi devriyesinde hayatını kaybeden aziz canlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz."

FOTOĞRAFLI