TÜRK Sağlık Sen’e bağlı sağlık çalışanları Türkiye genelinde döner sermayenin düşük seviyelere gelmesinden dolayı eş zamanlı açıklamalar gerçekleştirdi. Orhangazi Devlet Hastanesi'nde Türk Sağlık Sen’e bağlı doktor ve sağlık çalışanları hastane önünde bir basın açıklaması düzenleyerek döner sermayenin artık sıfırı gördüğünü ve döner sermaye sisteminin sil baştan yeniden revize edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türk Sağlık Sen Orhangazi Şube Başkanı İlyas Aktaş ve Orhangazi Devlet Hastanesinde görevli doktorlar ve sağlık çalışanları öğlen paydosunda hastane önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi.

Türk Sağlık-Sen’e bağlı sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Orhangazi Şube Başkanı İlyas Aktaş yaptı. Aktaş, son 10 yılda döner sermayeler kadar eriyen hiçbir ücret olmadığını belirterek, "Döner sermayeler artık sıfırı görmüş durumdadır" dedi. Çalışanların 5 yıl önceki döner sermaye ücretlerini de mumla aradıklarını ifade eden İlyas Aktaş, "Döner sermaye konusundaki taleplerimizi binlerce dilekçe ile sağlık bakanlığı ve YÖK’te teslim etmiştik. Genel başkanımız geçen yıl sağlık bakanı ile konu ile ilgili bir görüşme yapmış, bakandan bu konuda bir düzenleme yapılacağına dair sözler almıştık. Ancak aradan geçen 1 yılda bu konuda hiçbir adım atılmadı" diye konuştu. İlyas Aktaş, döner sermaye sisteminin sil baştan revize edilmesi gerektiğine de vurgu yaparak, "Bu düzenleme yapılırken çalışanlar sistemin tam orta yerine alınmalıdır. Hiçbir çalışan haksızlığa uğratılmamalıdır. Döner sermayede öncelik çalışanın hakkı olmalıdır. Günümüz enflasyon şartları da göz önüne alınarak döner sermayeler yükseltilmelidir. Biz sağlık çalışanları bu sorunun çözülmesini dört gözle beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.