Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Kayseri Bölge Finali'nde dereceye giren gençler, düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, TÜBİTAK yetkilileri, öğretim üyeleri ve proje sahibi öğrenciler katıldı. Yarışmayla ilgili bilgilerin aktarıldığı törende daha sonra, her kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde eden proje sahibi öğrencilere sırayla ödülleri verildi. Yarışmayla ilgili proje başvurular, 14 Şubat-10 Mayıs 2019 tarihleri arasında internet üzerinden yapılırken, üniversiteli gençler, ‘Akıllı Şehirler ve Ulaşım’, ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri’, ‘Eğitim’, ‘Enerji ve Çevre’, ‘Gıda ve Tarım’, ‘Makine İmalatı ve Otomotiv’, ‘Sağlık’, ‘Savunma, Uzay ve Havacılık’ ile ‘Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik’ kategorilerinde geliştirdikleri projeleri ile yarıştılar.
24-26 Haziran’da ERÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda sergilenen toplam 110 proje arasında yapılan bilimsel değerlendirme sonucu, kategorilerinde dereceye giren proje sahibi gençler, başarılarını proje danışmanı eğitmenleriyle paylaştılar. Bölge sergisinde her kategoride dereceye giren proje sahibi öğrencilerle ve danışmanlarına 5 bin TL'ye varan ödüller verildi.
Bölge sergisinde her kategoride birincilik ödülü alan projeler ise 17-22 Eylül’de İstanbul’da yapılacak Türkiye Finali’ne katılacak. Final sergisinde her kategoride dereceye giren proje öğrencilerine ve danışmanlarına ise 15 bin TL'ye varan ödüller verilecek.

FOTOĞRAFLI