Olcay DÜZGÜN-Muhammed KISIR/KAYSERİ, () - KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan, "Kayseri Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (KEPSAŞ) ile yapılan her sözleşme döneminde en uygun koşullarda elektrik tedariki için azami çaba ve gayret gösterilmektedir" dedi.
Kayseri OSB hizmet binasında düzenlenen toplantıya, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baktır, Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, Kayseri Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (KEPSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Bekir Çataloluk ve Kayseri OSB yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, elektrik fiyatları uygulamaları hakkında basın mensuplarına detaylı bilgiler verdi. Türkiye'de ki organize sanayi bölgelerinde 50 binin üzerinde tesisin üretim yaptığını kaydeden Başkan Nursaçan, "Bu fabrikalarımızın her biri, Türkiye’nin önemli bir değeri.  Bizim bu fabrikalarımızı daha fazla üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracat yapmaya yönlendirmemiz gerekiyor. Ancak; Kayseri OSB’deki sanayicilerimiz, son dönemde elektrik fiyatlarında çok ciddi fiyat artışıyla karşı karşıya gelmiştir.  Hem fiyat arttı hem de son kaynak tedarik tarifesi uygulaması nedeniyle, sanayicilerimiz elektrik birim fiyatlarını öngöremez hale geldi. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) son kaynak tedarik tarifesi 20 Ocak 2018’de uygulamaya konuldu. Kayseri OSB olarak biz de,  1 Nisan 2018’de bu uygulamaya dahil olduk" dedi. 
OSB’lerin işletme profiline bağlı olarak enerji tüketimlerinin farklılık arz ettiğini belirten Nursaçan, "Bazı bölgelerde petro kimya tesisleri, bazı bölgelerde tekstil, otomotiv ve benzeri sektörler çoğunluğu teşkil etmektedir.  Bu durum, enerji tüketimlerini doğrudan etkilemekte dolayısıyla; her OSB’nin kendine özgü enerji tüketim profili ortaya çıkmaktadır. Kayseri OSB olarak; KEPSAŞ ile yapılan her sözleşme döneminde en uygun koşullarda elektrik tedariki için azami çaba ve gayret gösterilmektedir" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI