MERSİN, () - MERSİN'in Silifke ilçesindeki Uzuncaburç Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) devredildi. Fen Edebiyat Fakültesi'nden Doç.Dr. Ümit Aydınoğlu'nun önderliğinde sürdürülecek.
23 Temmuz'da başlayacak olan çalışmalara arkeoloji, mimarlık, şehir bölge planlama, jeoloji, harita mühendisliği, sanat tarihi, antropoloji gibi birçok alanda akademisyen ve öğrenci katılacak. Sahip olduğu konumu ve kalıntıları ile bölgede yer alan en önemli antik kentlerden biri olan Uzuncaburç'da gerçekleştirilecek olan arkeolojik kazılar, kentin sahip olduğu arkeolojik potansiyeli ortaya çıkaracak olması açısından önem taşıyor. Ayrıca, antik kentteki iyi korunmuş durumdaki bir çok arkeolojik kalıntının kayıt altına alınması ve bunlara yönelik bilimsel koruma tedbirlerinin geliştirilmesi de amaçlanıyor.
Hellenistik, Roma ve Geç Antik Dönem eserlerini barındıran Uzuncaburç, Silifke ve Erdemli arasında kalan bölge Hellenistik Dönem'de bir Rahip Krallık Hanedanlığı tarafından yönetilmiş ve Diocaesarea'nın (Uzuncaburç) bu dönemde Olba olarak adlandırılan bölgenin idari ve dini merkezi rolünü üstlendiği biliniyor.

FOTOĞRAFLI