MERSİN, () - MERSİN Valisi Ali İhsan Su, "Birer anne, eş, kardeş, arkadaş olmak üzere hayatımızın her yerini ve her anını sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile daha da anlamlı hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü içtenlikle kutluyorum" dedi.
Vali Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yayınladıkları mesajlar ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. 8 Mart'ın cinsiyete dayalı ayrımcılığa karşı özel bir gün olduğunu vurgulayan Vali Su, "Bilgileri, birikimleri, emekleri ile kadınlarımızın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel hayatın, özellikle de iş hayatının içinde etkin olarak yer almasını ve karar alma mekanizmalarına eşit bir şekilde katılmasını kalkınmamızın ve gelişmemizin anahtarı olarak görmekteyiz. Sosyo-ekonomik gelişmemiz ve ülke olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmamız ancak toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın eğitimden sağlığa, iş dünyasından siyasete kadar hayatın her aşamasında eşit koşullarda yer alması ile sağlanabileceğinden bu alandaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz. Birer anne, eş, kardeş, arkadaş olmak üzere hayatımızın her yerini ve her anını sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile daha da anlamlı hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Kadınların emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik tüm ayrımcılığı reddediklerinin altını çizen Başkan Kocamaz ise mesajında şunları kaydetti:
"Kadınlarımız, toplumumuzu her daim ileri götüren vizyonlarıyla geleceğimize ışık tutan meşalelerimizdir. Hukuktan siyasete, bilimden sanata kadar her alanda önemli noktalara gelen kadınlarımız, bulundukları konumlarda ülkemizin geleceğine önemli katkılarda bulunmakta ve yeni bir dünya tasavvurunda etkin rol oynamaktadır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Ey kahraman Türk kadını; sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' sözünü bir slogan olmaktan çıkarıp, yaşamımıza yön veren vazgeçilmez bir ahlak ilkesi olarak benimsemeliyiz. Kadınlarımızın daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ümidi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

FOTOĞRAFLI