YALOVA’da bu yıl sıfır atık teması ile gerçekleştirilen Lider Çocuk Tarım Kampı, Yalova Valisi Muammer Erol’un katılımıyla başladı. Vali Erol, çocuklara sıfır atık kavramının önemi hakkında burada bilgiler verdi.

Lider Çocuk Tarım Kampı, Yalova Müfettiş Hamdi Girgin İlköğretim Okulu 4’üncü sınıftan 25 öğrencinin katılımıyla 25-30 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kampın başlangıcı nedeniyle düzenlenen açılışa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ümit Yılmaz, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve öğrenciler katıldı. Programda çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Erol, çeşitli tavsiyelerde de bulundu.

ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜNÜ ÖĞRENECEKLER

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, kamp hakkında bilgi verdi.

Bu kampın, Bakanlıkları tarafından her yıl ilköğretim 4’üncü sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendiğini belirten Parıldar, “Kampta belirlenen temaya dikkat çekilmektedir. 2010 yılında uygulamaya konulan ve sadece Bakanlığımız, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje, 2014 yılından itibaren yurt genelinde yaygınlaştırılarak, 81 İl Müdürlüğünde ‘Lider Tarım Kampı’ etkinliği ile gerçekleştirilmektedir. 2016 yılında kamp etkinliği ‘Baklagillerin Beslenmemizdeki Önemi’, 2017 yılında ‘Kırsal Turizm’, 2018 yılında ‘Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi’ kapsamında, ‘Yenilebilir Yabani Bitkiler’ konu temalı gerçekleştirilmiş olup, 2019 yılında gerçekleştirilecek kamp programının teması ise ‘Sıfır Atık’ olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında, ilimizde 3 günlük etkinlik planlanmıştır” dedi.

Protokol mensupları ile birlikte kahvaltı yapan öğrenciler, ardından geri dönüşüm konulu yaratıcı drama çalışması gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI