Dokap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan DOKAP Eylem Planı’nda, DOKAP Bölgesi illerinde arıcılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla ülke genelinde verilen destekler dışında bölgeye özgü yeni desteklerin verilmesini amaçlayan destek programlarını uygulama çalışmaları, Dokap’a bağlı 4 ilde devam ediyor.


DOKAP programları kapsamında şimdilik, Gümüşhane, Bayburt ve Rize’de gerçekleştirilen eğitim toplantılarında üreticilerle bir araya gelinerek uygulanacak olan destekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Artvin’de meydana gelen sel nedeniyle burada yapılacak olan eğittim program ileriki bir tarihe ertelendi.


Gümüşhane Çiftçi Evi’nde, Gümüşhane Valisi Gazi ŞİMŞEK, DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE, Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin YALVAÇ, Arı Yetiştiricileri Kooperatifi Başkanı Niyazi DEMİRBAŞ, DOKAP Uzmanları ve çok sayıda arıcının katımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılında gerçekleştirilen oğul arı ve kış bakımı konusunda eğitim alan üreticilere elektrikli arı çiti alımı konusunda 1.000 TL destek sağlanması ve 2015 yılında yapılan Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi eğitimi alan arıcılarımıza da 2.500. TL. destekleme yapılması konularında ve diğer konularda görüş alışverişinde bulunulmuştur.



Bayburt, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda bu hafta başında gerçekleşen toplantıda, DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülkadir KARABULUT ve Yardımcıları, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Uzmanları ve çok sayıda arıcının katımıyla gerçekleşmiş oldu.  Bayburt’taki toplantıda 2014 yılında gerçekleştirilen oğul ve kış bakımı konusunda eğitim alan üreticilere elektrikli arı çiti alımı konusunda 1.000 TL destek sağlanması ve 2015 yılında yapılan Polen ve Propolis Üretimi eğitimi alan arıcılarımıza da 2016 yılında kişi başına 2.000.TL destekleme yapılması konularında ve diğer konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bayburt’un ardından, Rize, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda, DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak BULUT, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Tuğrul YILMAZ, DOKAP BKİ Uzmanları ve çok sayıda arıcının katımıyla gerçekleşen toplantıda ise, 2014 yılında gerçekleştirilen Ana Arı ve Arı Sütü üretimi konusunda eğitim alan üreticilere Larva Kaşığı, Ana Arı Yüksük Kalıbı,  Aşılama Çıtası, Ana Arı Izgarası, Ana Arı Kafasi, Ana Arı Çiftleştirme Kutusu, Renkli Şişe(250 gr), Elektrikli Arı Çiti, Mini Derin Dondurucu alımı konusunda 2.500. TL destek sağlanması ve 2015 yılında yapılan Polen ve Propolis Üretimi eğitimi alan arıcılarımıza da 2016 yılında kişi başına 2.000.TL. destekleme yapılması konularında ve diğer konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI