Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'inci Bölge Müdürü Ahmet Usta, milli park ve tabiat parkı alanlarlarında her mevsim farklı güzelliklere sahip yerlerin olduğunu ifade ettti.

Bölgede milli park alanlarına ulaşım sağlanan yolların açık tutulması noktasında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Usta, şöyle konuştu:

"Yazın bölgemizde yeşilin her tonunu görmek mümkün olurken, sonbahar ve ilk bahar farklı tonları yaşamak mümkün. Kışın ise adeta kartpostallık görüntülerin çekildiği bir coğrafyadayız. Kış fotoğrafçılığı açısından bölgemiz revaçta. Buralara kış mevsimde ziyaretçi çekebilmek için yolları açık tutmalıyız. Örneğin Gümüşhane'nin Artabel Göllerine şu an ulaşmak mümkün değil. Ancak Limni Tabiat Parkına, valimizin katkılara ile asfalt çalışması yaptık ve ulaşımı 7 gün 24 saat aksamadan devam ediyor. Ulaşılan sahalarımızda çok güzel aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Başta kayak olmak üzere kış sporlarını gelen ziyaretçiler yapabilecek. Giresun'da Koçkayası Tabiat Parkı, Trabzon'da Altındere ve Sümela Milli Parkları, Gümüşhane'de Limni ve Tomara Tabiat Parkı, Rize'de Kaçkar'ın büyük kısmı, özellikle Çat Vadisi ile Ayder tarafındaki yerler, Artvin'de cam seyir terası ile birlikte Hatila Vadis Milli Parkı ulaşıma açık alanlarımız. Borçka Karagöl etrafını ulaşıma açık tutmaya çalışacağız ancak geçen senedeki gibi yoğun kar yağışı olduğu zaman ulaşımı açmak çok zor oluyor” 

‘BÖLGEMİZ YIL 12 AY TURİZME HİZMET EDECEK’

Bölgede kış turizminin her yıl daha da önemli hale geldiğine dikkat çeken Usta, şöyle dedi:

“Yöremizi ulaşıma açık tutmaya çalışarak buralara ziyaretçilerin gelmesini temenni ediyoruz. Sadece açık tutmak da yeterli olmayabiliyor. Bölgemizde yüksek rakımdan dolayı çığ tehlikesi de mevcut. Bu konuda Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü çığ önleme tesisi yapmaya çalışıyor. Bu çalışma projelendirildi ve bu sene faaliyete geçirilmesi düşünülüyor. Yapılan yeni yatırımlarla bölgemiz yıl 12 ay turizme hizmet eden çok özel bir turizm merkezi haline gelecektir”