Burdur'da jandarma ekiplerince kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirilirken olayla ilgili 5 şahıs gözaltına alındı.

Sadece direksiyon değil, aynı zamanda aracın bakımları da ona emanet
Sadece direksiyon değil, aynı zamanda aracın bakımları da ona emanet
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgiye göre, kolluk birimleri tarafından kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam ediyor. Bu çerçevede, Bucak ve Tefenni Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince il genelinde 1 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) çerçevesinde yürütülen planlı çalışmalar neticesinde; H.Y., K.Ö., E.Ö., Ş.Ö. ve M.C. isimli 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ş.Ö. ve M.C. adli kontrol şartıyla, H.Y., K.Ö. ve E.Ö. ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilere ait araç, ikamet ve eklentilerinde yapılan aramalarda; 9 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 8 adet tabanca şarjörü, 228 adet tabanca fişeği, 40 adet av tüfeği kartuşu, 1 adet tüfek mekanizması, 1 adet silah namlusu, 1 adet silah gövdesi ele geçirildi.

Kaynak: İHA