Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla Tophane Meydanı’nda başlayan “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “En sağlıklı olan gıdalar Türk mutfağında var. Sağlıklı beslenelim can boğazdan gitmesin, Türk mutfağına önem verelim” dedi.BURSA (İGFA) - Bursa Tophane Meydanı’nda Bursa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Osmangazi Belediyesi katkılarıyla Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi. Bursa’nın her biri damak çatlatan lezzetleri kurulan stantlarda vatandaşlara tanıtıldı. Stantları ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Bursa’ya özgün lezzetlerin tadına baktı. Ayrıca etkinlik alanında Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı el işi eserler sergilendi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve protokol üyeleri, stantları gezerek Bursa’ya özgün lezzetlerin tadına baktı.

 

Çevreye atılan et ve kemikler halk sağlığını tehdit ediyor Çevreye atılan et ve kemikler halk sağlığını tehdit ediyor

“BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE YEMEK ÇOK ÖNEMLİ”

Bursa mutfağının tanıtımına katkı sağlayan etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Geleneksel hale gelen ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen bu güzel etkinlikten dolayı emeği geçen tüm kurum ve kişileri kutluyorum. Bizim kültürümüzde yemek çok önemli. Eskiden büyüklerimiz can boğazdan gelir diyorlardı. Artık tam tersi oldu can boğazdan gidiyor. Gençlerimize fastfood ve trans yağlı yiyecekler değil gelin geleneksel Türk yemeklerinden yiyin, can boğazdan gitmesin diyelim. En sağlıklı olan gıdalar Türk mutfağında var. Sağlıklı beslenelim can boğazdan gitmesin Türk mutfağına önem verelim” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ile Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de Türk kültürünün en önemli unsurlarından biri olan mutfağın gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir etkinlik yapıldığını belirtti.