Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Çaykur Rizespor'un Kamerunlu futbolcusu Leonard Kweuke'yi transfer etmek istediklerine ilişkin iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bölükbaşı, Kweuke ile ilgili iddiaları basından öğrendiğini söyledi.

Çaykur Rizespor’un Kamerunlu golcüsü için daha önce girişimde bulunduklarını belirten Bölükbaşı,: "Başkanla görüşmedikçe kesinlikle hiçbir zaman futbolcuyla görüşmeyiz. Kweuke ile görüşmemiz olmamıştır ve kesinlikle görüşme söz konusu değildir. Tom De Sutter ile anlaşma yapmadan bir iki gün önce bu oyuncuya talip olduğumuzu ve rakam konusunda gerekli bilgileri kulübe ilettik. Düşünmek için de bizden zaman istemişlerdi. Daha sonra Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, oyuncuya kendilerinin ihtiyacının olduğunu ve satmayacaklarını söyledi. Bizim için de Kweuke transferi o dönemde bitti. Biz de diğer alternatiflere yöneldik ve Tom De Sutter’i aldık. Aynı bölgede Necid ile Tom De Sutter var. Bu saatten sonra Kweuke kesinlikle söz konusu değil."

Öte yandan Recep Bölükbaşı, Çaykur Rizespor’un ligdeki Gençlerbirliği maçında Kweuke’nin penaltı atışı öncesi yaptığı davranışı eleştirdi. Söz konusu davranışı kesinlikle tasvip etmediğini vurgulayan Bölükbaşı, "Bu konularda kulüplerin yaptırımları çok doğaldır" ifadelerini kullandı.