Bu yıl Yaş Çay Üretiminde 300 Bin ton azaldı, verim kaybının azalmasının en büyük sebebi 10/1 yapılan budamanın 7/1 çıkartılarak %35 daha fazla çay bahçesinin budanması sebep oldu diyen Başkan Abdulakadir Usta; "Büyük Birlik Partisi Rize olarak daha önce budamanın 7/1 çıkartılmasını da Basın açıklamamız da eleştirerek konuyu Genel Başkanımız Sayın Mustafa DESTİCİ'nin de gündemine taşımıştık. Bu konuya tekrar dikkat çekmek istiyoruz. Budama böyle devam ederse, Çay Üretimi  yapılan araziler tüketimi karşılamayacak duruma geleceği için İthal Çay ve Kaçak Çay miktarları artacaktır."

"DEVLET ALMADIĞI ÜRÜNE CİDDİ BEDEL ÖDÜYOR"

Hem çiftçinin hem de devletin ciddi zararı söz konusudur diyen BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta; "Budamada Devletimiz çiftçimizin ürün kaybının belli kısmını karşılasa da, hem çiftçimizin hemde Devletimizin burda ciddi zararı söz konusudur. Devletimiz almadığı ürüne bedel ödüyor, çiftçi hem ürün kaybı, kesim maliyetleri, iş kazaları yaşıyor. Çayda eğer budama ile  kalite düşünülüyor ise, daha önemlisi olan kimyasal gübreden Organik Gübre kullanımına geçmek olmalıdır."

"ÇAYDA HEDEF İHRACAT OLMALI"
Çay üretiminin arttırılarak hedefin ihracat olması gerektiğini söyleyen başkan Usta: "Çay Ülkemizde Stratejik bir tarım ürünü, oysa yapılması gereken Üretimi kısmak değil kontrollü şekilde artırarak Dünya piyasasında çayımızı ihraç etmek olmalı. Tarım ürünlerinin Dünyada ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız bu ortamda Çay Üretimi  arttırılmalı" dedi.