İran' dan yüklendiği öğrenilen kuru çay yüklü TIR'ın İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkinde frenlerinin boşalması sonucu yaşanan kazanın ardından başlayan bu kuru çay nedir tartışmalarına ilk cevabı Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan vermişti. Erdoğan yaptığı açıklamada, İbrahim KARACA isimli şahsın yönetiminde Özyaşarlar Ltd.Şti’nin taşıyıcılığını yaptığı, Adana Menşeili HMK Tütün Mamülleri Şirketine ait 21.245 Kg kuru çayın İran'dan Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı'nda gümrük işlemine müteakip Rize Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğüne sevki sağlanmak üzere yola çıktığını belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından sosyal medya ve bazı haber sitelerinde bu firmanın paravan olduğu ve arkasında Beta Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş (BETA TEA) nın olduğu iddiaları gündeme gelmişti. 

İddialar üzerine Beta Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş bir açıklama yaparak haberlerin asılsız olduğunu ve söz konusu çayla hiçbir ilgilerinin olmadığının altı çizildi. BETA TEA'den yapılan açıklama şöyle: "Son günlerde basında yer alan Rize’de çay yüklü bir tırın devrilmesi ile ilgili haberlerle hiçbir bağlantımız bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili hakkımızda yaratılan iddialar asılsız haber niteliği taşıdığı için suç unsuru oluşturmuş olup, sorumlular hakkında gerekli hukuki süreci başlatmış olduğumuzu bilgilerinize sunarız.

Beta Gıda bugün , Karadeniz’deki üreticilerimizden aldığı en kaliteli Türk Çay’ını , Trabzon’daki kendi çay tesisinde işleyerek yurtiçinde halkımıza ve yurtdışında da birçok ülkeye güvenle ulaştırmaktadır.

40 yılı aşkın köklü deneyimi ile Türk Çay’ını global arenaya dünyanın sayılı çay firmaları arasında yer alarak taşımayı başaran Beta Tea, bugün ve bundan sonra da bu haklı gururu ülkemize yaşatmaya kararlıdır.

Tüketicilerimize bizlere olan güvenleri için teşekkür eder, sağlıklı ve güzel günler dileriz.