Turizm ve eğitim alanında Çayeli ilçesine değer katacağı ön görülen projeler, Çayeli Kaymakamlığı Proje Birimi tarafından hazırlanıp, 2025 yatırım programı için Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına Sunuldu. Proje lerin ayrıntıları şöye:

Senoz Butik Çay Üretim ve Deneyim Atölyesi

Projeyi Yürütecek Kurum: Çayeli Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği

Bütçe:  ₺ 3.955.225,00

Proje Amacı: Çayın turizm faaliyetlerine entegre edilerek ürün çeşitliliğinin sağlanması, turistlerin bölgede kalış sürelerinin uzatılması, turistlerin katılabileceği faaliyetlerin artırılması, yerel halkın turizmden aldığı gelirin artırılması, dünyadaki diğer iyi örneklerden yararlanılarak sürdürülebilir bir turizmin sağlanması.

Madenli Belediyespor Kulübü'nden Örnek Davranış Madenli Belediyespor Kulübü'nden Örnek Davranış

Proje Çıktıları:

✅  Üreticilerin çay tarlalarından topladıkları kaliteli yaş çay yaprakları kurulacak butik çay atölyesinde katma değerli ürün haline getirilip yüksek fiyattan çay işletmelerine satılabileceği, kaliteli ürünün fiyat olarak karşılığını bulacağı hem müstahsil hem sanayici hem de devletin memnun kaldığı bir sistem kurulması.

✅  Butik Çay Üretim Atölyesinde; Senoz Vadisinde yetişen bölgeye özgü meyvelerin,  tıbbi ve aromatik bitkilerin kurutulup üretilecek butik çaylarla harmanlanıp tüketicilerin beğenisine sunulacak yeni ürünler geliştirilecektir. Toplanmayan ve çürüyen meyvelerin, insan sağlığına faydalı tıbbi ve aromatik bitkilerin ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır.

✅  Butik Çay Üretim Atölyesinde; çay deneyim turizmi yapılarak bölgeye gelecek yerli ve yabancı  turistlerin Türk çayı hakkında bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Senoz Vadisine  gelen turistler elle çay toplama etkinliğine aktif olarak katılarak, kurulacak olan butik çay atölyesinde üretim aşamalarına tanıklık edeceklerdir. Kendi topladıkları çayları, butik çay atölyesinde uzman kişilerin nezaretinde işleyip, üretmiş oldukları çaylar onlar adına paketlenip katma değeri yüksek ürün olarak kendilerine sunulacaktır. Çay tadım salonunda çay tadım workshop etkinliğine katılım sağlayacaklardır.

✅  Butik Çay Üretim Atölyesinde çay temalı hediyelik eşya tasarımları bölgedeki kültür sanatçıları ile beraber tasarlanarak ürünler geliştirilerek satışları yapılacaktır.

Çayeli Dijital Beceri ve Tasarım Atölyeleri
Projeyi Yürütecek Kurum: Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Proje Bütçesi: ₺ 2.670.770,00 TL
Proje Amacı: Gelişen teknoloji ve dijitalleşen dünyanın bir gereği olarak okullarda ihtiyaç duyulan dijital beceri ve tasarım atölyeleri kurarak, teknolojik altyapıyı iyileştirmek ve bilgi iletişim teknolojilerinin eğitim ve öğretim süreçlerinde etkin kullanımını sağlamak. Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini temin etmek.
Proje Çıktıları: 
✅  Dil Laboratuvarı
✅  Müzik Atölyesi
✅  Zeka Oyunları Atölyesi
✅  Sanat Atölyesi
✅  Drama Atölyesi
✅  Fen Laboratuvarları