Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Çay Birliği, Sichuan Ticaret Odaları,  Tarım, Ekonomi, Ticaret Birimlerinin organizasyonunda düzenlenen Sichuan Uluslararası Çay Fuarına Türkiye’yi temsilen Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder katılım sağladı.

Rize’de Halk Plajı için Çalışmalar Başladı Rize’de Halk Plajı için Çalışmalar Başladı

Sichuan Bölgesinin Başkenti Chengdu şehrinde 7 ayrı salon ve 800 un üzerinde katılımcı firmanın katıldığı dünyanın en büyük çay fuarının açılış töreninde Sayın Hasan Önder Türk Çay sektörü ile ilgili bir konuşma yaptı.

Türk Çayının 100 yılını kutladıklarını belirten Önder, Türk Çaycılığı kısa bir sürede yaşam şekli, kültürel değer oluşturduğunu ve bu süre içinde kişi başı tüketimde 3.7 kg ile dünya lideri, 270 bin tonun üzerinde üretim ile  dünyada önemli bir aktör olduğunu söyledi . Bu kadar kısa bir sürede Türk Çay Kültürü ayrıca Unesco’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine girdiğini ve Rize Çayına Coğrafi İşaret Olarak çayda katma değer ve kalite parametrelerini oluşturduklarını ifade etti.

Sunumunda Rize Çay Çarşısı hakkında da bilgiler veren Önder, Dünya Çay sektöründe teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip ettiklerini ancak çay sektörü kahve veya kolalı içeceklerden Pazar almak yerine daha güçlü bir işbirliği yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Özellikle gençlerin çaydan uzaklaştıklarını söyleyen Önder, Uluslararası Çay Federasyonu ile birlikte hareket edip genç neslin çaya olan ilgilerini arttıracağı inancını belirtti.