ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, birinci sürgün döneminde şuana kadar 179 bin ton çay alımı yapıldığı ifade edilerek, günlük alımların 8-9 bin tonlar seviyesinde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Salı gününden itibaren tüm fabrikalarda günlük kontenjanın 20 kg’ye yükseltildiği kaydedilerek, “Yarından itibaren bütün fabrikalarımızda kontenjan uygulamamız, 20 kilogramdan yapılacaktır. Bildiğiniz gibi işletmelerimizin tamamında üretim kapasitesinin üzerine çıkılarak maksimum seviyelerde üretim gerçekleştirilmektedir. İmkânlarımız ölçüsünde maksimum kapasitede üretim yapma çabamız ve üreticilerimizin bizlere uyum anlamında göstermiş oldukları anlayışlı yaklaşım neticesinde; alım yerlerimizde sorunsuz çay alımları ve işletmelerimizde ideal seviyelerde üretim gerçekleştirmekteyiz.

Her defasında belirttiğimiz gibi, üreticilerimizden acele etmeden, mevcut kontenjan uygulamalarımıza uygun çay toplamalarını tekraren hatırlatıyor; ÇAYKUR olarak kota miktarına karşılık gelen çaylarını alacağımız taahhüt etmekteyiz.” denildi.