Çayda yaşanılan sorunlara dikkat çekmek ve çaya sahip çıkılmasını sağlamayı amaçlayan Hayde Çaya Bakalım kampanyası kapsamında Çaykur tarafından fotoğraf yarışması düzenlendi. Hayde Çaya Bakalım kampanyasının sosyal medya hesapları üzerinden duyurulan ve üreticilerin çay bahçelerinde çekmiş oldukları fotoğrafların değerlendirmeye alındığı yarışmada yüzlerce fotoğraf arasından seçilen 3 fotoğrafa ödül verildi.

Gönderilen ve dereceye giren fotoğraflarda üreticilerin bu yıl yapılan düzenlemeler ve farkındalık çalışmaları ile birlikte daha fazla çay bahçelerine girdikleri ve bahçeleri ile ilgilendikleri ortaya konulmuş oldu. Ardeşen ilçesi Gündoğan köyünden Özge Kal KULECİ, Gündoğdu Akpınar köyünden Erhan ŞENER ve Rize Merkeze bağlı Pehlivantaşı köyünden Mehmet BELLİ’nin dereceye girdiği yarışmada Özge Kal KULECİ ödülünü Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya ALİM; Genel Müdür Yardımcıları Süleyman PINARBAŞ, Turgay TURNA ve beraberindekilerin yapmış olduğu teşekkür ziyaretinde Yusuf Ziya ALİM’in elinden aldı.

Ayrıca ödül alan fotoğrafta bulunan KULECİ ailesinin 7 yaşındaki çocukları Recep KULECİ’ye de hediyeler veren ALİM kampanyaya ve yarışmaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

KULECİ ailesi tarafından restore edilen ve içinde çok çeşitli tarihi eşyaların bulunduğu yaklaşık 130 yıllık ahşap evi gezen ALİM ve beraberindekiler burada hatıra fotoğrafı çekildi. ALİM ayrıca buradaki ziyaretçi defterine ziyaret ile ilgili not düştü.

Yarışmada ödül kazanan diğer fotoğrafların sahipleri de kampanya ekibi tarafından ziyaret edilerek ödülleri verildi.