RTEÜ ile ÇAYKUR arasında lisansüstü eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle, ÇAYKUR’un belirleyeceği yönetici, teknik ve idari personel, RTEÜ işletme anabilim dalı ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programından yaralanabilecek. Üniversitede gerçekleşen imza törenine, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, üniversite rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, üniversite Genel Sekreteri Adnan Er ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yanık katıldı.

İmza töreninde konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, protokol ile üniversitesinin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübelerinden istifade edeceklerini ifade ederek “Amacımız, yönetici, teknik ve idari personelimizin kişisel, mesleki ve yönetsel niteliklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak. Bu çerçevede eğitimde iş birliği protokolü imzaladık. Her iki kuruma da hayırlı olsun” dedi.

‘ÇAYKUR ÇALIŞANLARINA DESTEK VERECEĞİZ’

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise her iki kurum da Rize’ye ve ülkeye önemli katkılar sunduğunu belirterek “RTEÜ olarak özellikle üniversitemizin ihtisas alanı olan çay konusunda bugüne kadar ÇAYKUR ile birlikte birçok proje yaptık. Birlikte yapmakta olduğumuz bazı projelerimiz ise devam etmektedir. Protokolün amacı, ÇAYKUR’un belirleyeceği yönetici, teknik ve benzeri idari personelin kişisel, mesleki ve yönetsel niteliklerinin geliştirilmesi için üniversitenin ‘İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı’ndan yararlanması konusunda yapılacak iş birliğinin koşullarının ve kapsamının düzenlenmesi ve insan kaynağı potansiyeli ile kariyer uzmanlığının geliştirilmesidir. Üniversite olarak sahip olduğumuz bilgi birikimi ile ÇAYKUR çalışanlarına destek vereceğiz. Onların alanlarında daha da gelişmelerine katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.