Merkez Hakem Kurulu'nda çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. MHK başkanı Serdar Tatlı'nın istifası Türk futbolunun gündemine adeta bomba gibi düştü. İstifayı değerlendiren Çaykur Rizespor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Vekili Tahir Kıran, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

TAHİR KIRAN SERDAR TATLI'NIN İSTİFASIYLA İLGİLİ SES GETİRECEK AÇIKLAMALAR YAPTI

Tahir Kıran, MHK başkanı Serdar Tatlı'nın istifasıyla ilgili, "Bugünkü hakem atamalarına baktığım zaman Serdar Tatlı'nın neden istifa ettiği açıkça görülüyor" diyen Tahir Kıran, "Bizim problemimiz Serdar Tatlı ya da Nihat Özdemir değil. Değişmeyen tek şey hakemler." şeklinde açıklamalar yaptı.

"Biz Serdar Tatlı'dan bir reform yapmasını istedik ama kendisi bugünkü hareketiyle bunu yapamayacağını gösterdi. Değişmesi gerekenleri ortak akılla söyledik. Serdar hoca bunu yapamayacağını anladığı için istifa etti. Madem istifa edecektin bu haftaki hakem atamalarını neden yaptın? Rahatsız olunan hakemler VAR'a atanacak ve sistem devam edecek."

''Genç hakemlerin yaptığı hatalara varız" ifadelerini kullanan Tahir Kıran, "Bunları sineye çekeriz ama yeter ki bunların hata olduğuna inanalım. TFF Başkanı Nihat Özdemir bizim söylediklerimize kulak veriyor. Hakemler TFF ve MHK'ye rest çekiyor. Siz bu işi profesyonel yapıyorsunuz. Çıkıp maçınızı yöneteceksiniz. Biz sonuçları hakemlerin tayin ettiği maçları istemiyoruz. MHK 9 kişi değil mi, neden 1 kişi atıyor hakemleri? Hepsi atasın. Gözlemci 1 değil, 3 kişi olsun." şeklinde açıklamalarına son verdi.