Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi "Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi” ile yılda ortalama 30 ton atık yağ, 14 ton ise ambalaj atığı topluyor. Toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırarak hem çevreyi koruyan, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan Konyaaltı Belediyesi, atıkların daha etkin toplanabilmesi için yeni bir çalışma başlattı.
Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ambalaj atıkları, kızartmalık atık yağlar, piller, elektrik ve elektronik eşya atıkların daha etkin toplanmasına yönelik çok amaçlı konteyner uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile atıkların toplanması, yeniden kullanımı, geri
kazanımı ve geri dönüşümü gibi yönetimler uygulanarak; doğal kaynakların korunması ve çevre bilincinin arttırılmasının hedeflendiği bildirildi. Proje kapsamında ilk etapta 190 adet çok amaçlı konteyner sitelerin bahçesine yerleştirildi.Faaliyetin daha başarılı olması içinde bilgilendirici afiş ve broşürler hanelere dağıtıldı.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çevreye ve insan sağlığına büyük zarar veren yağ ve ambalaj atıklarının büyük bir titizlikle toplandığını söyledi. "Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi" kapsamında yılda ortalama 30 ton atık yağın toplandıklarını bildirdi. Başkan Böcek, nüfusun yoğun olduğu sitelere bırakılan çok amaçlı konteynerlerle bu rakamı artırmayı hedeflediklerini bildirdi.
Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içinde çeşitli noktalara 999 adet konteyner, kafes, kutu ve kumbara bırakıldı. 2014 yılında konut ve işletmelerden 14 ton ambalaj atığı toplanırken 2015 yılının ilk iki ayında 1.8 ton atık ambalaj geri dönüşüme
kazandırıldı.