Kamp öğrencilere, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda, üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendi.

Rize Merkez ilçede bulunan okulların 4.sınıf öğrencilerinden Denizciler İlköğretim Okulu 7, Şevket Yardımcı İlköğretim Okulu 6, Hüseyin Yardımcı İlköğretim Okulu 5, Vakıflar İlköğretim Okulundan 5 öğrenci olmak üzere kampa toplamda 23 öğrenci katıldı.

Kampa başlamadan önce İl Müdürlüğümüz Gıda Mühendisleri tarafından kamp öğrencilerine ve diğer okullardaki öğrencilere "Bakliyatın Sağlık ve Beslenmedeki Önemi ve İklim Değişikliği" konulu eğitimler verilerek çocukların bilinçlenmeleri sağlandı.

Kampa katılacak öğrencilere kompozisyon yazdırılarak Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kurulan komisyon tarafından kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler belirlendi.

Kampın 1'inci gününde öğrencilere; Merkez İlçesinde fide ve fidan üretimi yapan çiftçimizin misafirperverliğinde meyve fidanları ve sebze fideleri yakından gezerek bilgilendirilmeleri, tohum ve toprağı buluşturmanın heyecanını yaşadılar.

Rize /Pazarköy'de bulunan ve baklagil dolumu yapan tesis ziyaret edilerek baklagilleri yakından görmeleri sağlandı. Çalışanlar tarafından sistemin işleyişi ile ilgili bilgiler verildi.

Kampın 2'nci gününde; Güneysu İlçesi Arapdüzü mesire alanına gezi programı düzenlendi. Boş bir arazide baklagil ekimi yapıldı. Çeşitli etkinlikler ve oyunlar tertiplenerek eğlenmeleri sağlandı.

Kampın 3'üncü gününde; Müdürlüğümüz toplantı salonunda "Tarımda ve Beslenmede Bakliyatın Önemini ve İklim Değişikliği " konulu sunum yapıldı. İl Müdürümüz Şafak BULUT Bakanlığımız tarafından düzenlenen tarım kampının öneminden bahsederek, bu tür etkinliklerin çocuklarda önemli kazanımlar sağladığını ve öğrencilere Bakanlığın ve İl Müdürlüğün faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere Müdürlerimiz tarafından ödülleri verildi ve kampa katılan Lider Çocuklara Katılım Belgeleri ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.
Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, keyifli vakit geçirerek, yeni yerler gördüklerini söyleyen öğrenciler, bu imkanı sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler.