"6. Uluslararası Çikolata Kupası ’Chocolate Cup’ 2025", Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliği ve ana sponsorluğunda İstanbul’da gerçekleştirildi.

Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu (AGAFED) tarafından düzenlenen organizasyon, 20-21 Aralık tarihlerinde Ümraniye Belediyesi Sergi ve Fuar Merkezi’nde yoğun katılımla düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı ülkelerden gelen şefler, öğrenciler ve gastronomi profesyonelleri, Chocolate Cup 2025’te iki gün boyunca çikolata ve tatlı sanatındaki hünerlerini sergiledi. Etkinlikte bireysel ve ekip yarışmalarının yanı sıra, ’çikolata heykel’ ve ’sanatsal sunum’ kategorileri de büyük ilgi gördü.

"Burada olmaktan çok mutluyuz ve memnunuz"

Azerbaycan’dan yarışmaya katılan Lale Aliyova, organizasyonun kendileri için önemli bir gelişim fırsatı sunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu tür etkinlikler kendimizi daha fazla geliştirmemizi sağlıyor. Burada olmaktan çok mutluyuz ve memnunuz. Başta Ümraniye Belediyesi olmak üzere Aycan Şef’e ve Ahmet Karaman Şef’e teşekkür ediyorum. Azerbaycan’dan geldim, yarışmaya katıldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

"İran’a ait kurabiyeleri, şekerlemeleri ve pastaları tanıtmak için buradayız"

İran’dan festivale katılan Ferideh Hasani ise organizasyonun kültürel tanıtım açısından çok değerli olduğunu ifade ederek, "Biz İran’dan katılıyoruz. Arkadaşlarımla birlikte İran’a ait kurabiyeleri, şekerlemeleri ve pastaları tanıtmak için buradayız. Çok güzel günler geçirdik. Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. İddialıyız, inşallah derece alacağız" dedi.

"Bu organizasyonda yarışan tüm katılımcıları gönlümde birinci kabul ediyorum"

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, etkinlikle ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çikolata çok kıymetli bir üründür. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu alanda önemli yarışmalar düzenleniyor. Bu organizasyonu gerçekleştiren tertip kuruluna ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Dün gençler kategorisinde yaklaşık 60 yarışmacımız ödüllerini aldı, bugün ise ülkeler arası bir yarışmaya ev sahipliği yapıyoruz. Altıncısı düzenlenen bu organizasyonda yarışan tüm katılımcıları gönlümde birinci kabul ediyorum. Çünkü yarışmaya katılmak başlı başına bir emek ve cesaret işidir. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum."

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 3 - Kasımpaşa: 0 (Maç sonucu)
Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 3 - Kasımpaşa: 0 (Maç sonucu)
İçeriği Görüntüle

Festival sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa ve plaketleri takdim edildi.

Kaynak: İHA