Semih ŞAHİN/BURSA,()-MİLLET İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da seçimlerini kazanmasının ardından CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, düzenlediği basın toplantısıyla İmamoğlu’nu kutladı.

Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da seçimlerini kazanmasının ardından CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, düzenlediği basın toplantısıyla İmamoğlu’nu kutladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda, tüm bölgelerden ve illerden vatandaşların iç içe yaşadığı İstanbul’daki izlenimlerini paylaşan Akkuş, ''İstanbul'a gittiğimizde şunu gördük. Biz sadece Cumhuriyet Halk Partililer olarak siyaset yapmıyoruz. Karadenizliler horon tepiyordu, Kürtler halay çekiyordu. Herkesin kendi kültürel özelliklerini oraya yansıttığını gördük ve bir umut doğdu. Türkiye’nin normalleşmesine dönük bir umuttu bu. Sayın İmamoğlu, Sayın Canan Kaftancıoğlu ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye coğrafyasına getirmiş oldukları barışın, demokrasinin umuduydu bu. Bu umudun yok olmaması için Cumhuriyet Halk Partisi görev ve sorumluluk içinde hareket edecektir. Seçim sürecinde yeni bir dilin oluştuğunu vurgulayan Akkuş, “Bu dil kavgadan uzak, uzlaştırıcı, ötekileştirmeyen bir dil. Beraber olmayı içselleştirdiysek kuvvetler ayrılığının olduğu bir süreci yöneteceğiz. Bunu, 1989’dan bugüne kadarki en büyük oyu olan sayın İmamoğlu ile başardık. İmamoğlu bunun sözcülüğünü yaptı ve kendisinin arkasında CHP, İYİ Parti örgütü ve diğer siyasi partilerin katkıları vardı” dedi.

''HEDEFİMİZ 5 YIL SONRA BURSA’YI KAZANMAK''

CHP Bursa Milletvekili  ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da konuşmasında, İstanbul seçiminin iptali üzerine gencinden yaşlısına herkesten ‘Ramazan gününde kul hakkı yediler’ yorumunu duyduğunu belirterek, “İşte gün geldi devran döndü. 14 bin fark yerine 806 bin 415 fark ile bu seçimi tekrar kazanmış olduk. Bu seçimi İstanbullular kazandı, bu seçimin sonucunda Türkiye kazandı, demokrasi kazandı. O kenetlenmeyi, o birlik ve beraberliği İstanbul'da bir kez daha gördük ve yaşadık” dedi. Karabıyık, ''Ekrem Başkan herkesi kucaklıyor, herkes ona inandı, güvendi. Başarılı bir 5 yıl geçireceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz 5 yıl sonra Bursa'yı da bu şekilde başarıyla kazanmak. Bursa için de her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum, hedefimiz budur. Ve Türkiye'de tekrar parlamenter demokrasiyi getirene kadar çabalarımız devam edecektir.”dedi. 
FOTOĞRAFLI